Colònies urbanes i esportives Sant Joan de Vilatorrada

Reprogamem l’estiu” Aventures, robots i…vida! és la nostra proposta que enguany es fonamenta en dos eixos pedagògics actuals: d’una banda la teoria de la pedagogia líquida del filòsof i sociòleg Zygmunt Bauman qui ens anima a treballar a partir dels processos educatius la vida en un món incert i de canvis accelerats i d’altra banda el coneixement i transmissió, principalment, d’actituds i valors relacionats amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) que ens proposa l’Assemblea de les Nacions Unides com a fita per a l’any 2030.

Per a fer-ho gaudirem de la companyia d’en Rò-ViD, un robot ple de vida, amb cervell i cor, que pensa i s’emociona.

Un robot que dia a dia, combinant la tradició i la innovació en el lleure educatiu, ens proposarà reptes, jocs, danses, descobertes, cançons, experiments, sortides, etc. Per fer-se conscients de la importància de seguir hàbits sostenibles.

 

COLÒNIES URBANES

Les colònies urbanes d’estiu tenen com a objectiu la necessitat d’ocupar el temps lliure d’infants i joves de Sant Joan de Vilatorrada compresos entre els 3 i 12 anys en les seves “vacances escolars”, d’una forma educativa, constructiva i segura.

La durada de les colònies serà de sis setmanes organitzades amb els següents torns:

El 1r torn serà del 28 de juny a 2  juliol
El 2n torn serà del 5 al 9 de juliol
El 3r torn del 12 al 16 de juliol
El 4t torn del 19 al 23 de juliol
El 5è torn del 26 al 30 de juliol
A més d’un 6è torn de l’1 al 10 de setembre.

 

EIX D’ANIMACIÓ:

 • 1a setmana Cor (emocions)
 • 2a setmana Cervell (competències cognitives)
 • 3a setmana Sentits – Ulls (connexió amb l’entorn)
 • 4a setmana Braços i cames (activitat esportiva)
 • 5a i 6a setmana Energia vital (capacitat de decisió)

 

Cada setmana, farem activitats amb l’eix d’animació corresponent, mitjançant:

 

 • Jocs tradicionals i cooperatius
 • Gimcanes
 • Jocs de pistes
 • Jocs d’aigua
 • Tallers
 • Danses i cançons
 • Contes
 • Expressió corporal
 • Dinàmiques de cohesió
 • Treball emocional
 • Role-playing
 • Assemblees
 • Dinàmiques de grup
 • Sortides per l’entorn

Aquestes activitats, estaran adaptades a les diferents franges d’edats dels infants.

Disposarem també d’activitats extraordinàries, com sortides, piscina, festa de l’espuma, etc.; que aquestes seran confirmades en la informació que us donarem 10 dies abans de l’inici.

L’horari d’activitats serà de 9:00 a 13:00, durant aquestes quatre hores podrem organitzar diferents espais per realitzar diferents activitats. A continuació us exposarem un horari orientatiu amb l’organització d’un dia de les colònies.

*El grup de petits no anirà a la piscina, en el seu lloc gaudirà cada dia, si la meteorologia ho permet, de jocs d’aigua per tancar el matí. Els mitjans i grans, si no poden anar a la piscina, també realitzaran jocs d’aigua.

 

COLÒNIES ESPORTIVES

Les colònies esportives d’estiu tenen com a objectiu la necessitat d’ocupar el temps lliure d’infants i joves de Sant Joan de Vilatorrada compresos entre els 9 i els 16 anys (4t de primària fins a 4t d’ESO) en les seves “vacances escolars”, d’una forma educativa, constructiva i segura.

La durada de les colònies serà de cinc setmanes organitzades de la següent manera:

El 1r torn serà del 28 de juny a 2 juliol
El 2n torn serà del 5 al 9 de juliol
El 3r torn del 12 al 16 de juliol
El 4t torn del 19 al 23 de juliol
El 5è torn del 26 al 30 de juliol

PROGRAMACIÓ:

El programa setmanal estarà organitzat i pensat segons les edats dels grups, i en funció dels bioritmes dels joves, a més de tots els aspectes relacionats amb la COVID19. Tot i així, cada grup seguirà una mateixa estructura setmanal que garantirà el treball i assumpció dels objectius plantejats. Sempre tenint en compte cada setmana que hi hagi un bloc d’activitats per anar a la piscina, activitats esportives individuals i col·lectives, assemblees, sortides a l’entorn, etc.

A continuació us exposarem com serà la planificació de les activitats en els tres grups d’edat, diferents blocs d’activitats, la utilització de la piscina, sortides a l’entorn, etc.

Petits: jocs d’aigua, reptes cooperatius, jocs pre-esportius, jocs tradicionals,  olimpíades individuals, olimpíades d’equip, jocs de pistes amb els valors de l’esport, gimcana d’habilitats motrius bàsiques, cuits de psicomotricitat i trivial de l’esport a Sant Joan de Vilatorrada. A més de les diferents activitats a la piscina, i l’entorn més proper, es planificarà una pernoctació en un equipament municipal (a definir) al llarg de les 5 setmanes.

Mitjans: Gimcana d’aigua, jocs cooperatius, jocs esportius, jocs tradicionals,  olimpíades individuals, olimpíades d’equip, jocs de pistes amb els valors de l’esport, jocs de pistes d’habilitats motrius bàsiques, màster healty chef i trivial de l’esport a Sant Joan de Vilatorrada i l’Oca challenge motriu. A més de les diferents activitats a la piscina, i l’entorn més proper, es planificarà una pernoctació en un equipament municipal (a definir) al llarg de les 5 setmanes.

Grans: Tik tok d’aigua, dirty gimcana, activitats de problem solving, jocs esportius, jocs tradicionals,  olimpíades individuals, olimpíades d’equip, iniciació els esports amb material reciclat,  passa paraula sobre els valors de l’esport, parkour i escape room sobre les habilitats motores bàsiques. A més de les diferents activitats a la piscina, i l’entorn més proper, es planificarà una pernoctació en un equipament municipal (a definir) al llarg de les 5 setmanes.

L’horari d’activitats serà de 9:00 a 13:00, durant aquestes quatre hores podrem organitzar diferents espais per realitzar diferents activitats. A continuació us exposarem un horari orientatiu amb l’organització d’un dia de les colònies.

Com es pot observar, hi ha dos dies de piscina, que s’organitzaran perquè no coincideixen amb els diferents grups. Hi ha un dia a la setmana on farem una sortida a l’entorn més proper, gairebé sempre serà amb bicicleta. Al tornar intentarem sempre fer una remullada. A més a més, sempre que es pugui totes les activitats esportives es faran a l’exterior i en espai que es puguin utilitzar per part dels infants i joves del municipi.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte:

casalsestiu@quiralia.cat

Telf: 938.514.855

Per inscriure’s, heu de fer-ho a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada: https://www.santjoanvilatorrada.cat/

 

INSCRIPCIONS TANCADES

Del 28 juny al 30 de juliol (INSCRIPCIONS OBERTES DEL 21 AL 28 DE MAIG)

Dels 3 als 16 anys

Sant Joan de Vilatorrada

Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada